9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0



CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics

Dear Readers,

Mathematics is an important subject in CTET & KVS Exam. In any of teaching exam, Mathematics carries weightage of 22-25 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, KVS and Other TET Exams.


Q1.  By selling an article for ` 3375 a person loses 10%. Find his profit or loss percent, if he sells it for ` 4500.
         (a)  18% Loss                       (b)  24% Profit
         (c)  28% Loss                       (d)  None of these
Q2.  By selling an article for ` 285 a man loses 5%. For how much should he sell to gain 5%.?
         (a)  ` 315                             (d)  ` 308
         (c)  ` 305                             (d)  ` 302
Q3.  A fruit vendor buys 30 oranges for ` 187.50. At what price did he sell each orange to get a profit of 12%?
         (a)  ` 7                                 (b)  ` 7.50
         (c)  ` 8                                 (d)  ` 8.25
Q4.  A camera is sold for ` 4600. If it was sold at a profit of 15%, what was its C.P.?
         (a)  ` 4500                            (b)  ` 3500
         (c)  ` 4000                           (d)  ` 4200
Q5.  If a watch is sold for ` 120, there is a loss of 15%. For a profit of 2%, the watch should be sold for…..
         (a)  ` 144                             (b)  ` 175
         (c)  ` 185                             (d)  ` 165
Q6. Mohan sells two tape recorders at the same price. On one, he gains 10% and on the other he loses 10%. The total gain or loss in the transaction is…
         (a)  1% gain                         (b)  1% loss
         (c)  No loss or gain              (d)  2% loss.
Q7. A shopkeeper sold a radio in ` 810 and bear 10% loss. If he sells the same radio in ` 1035, then how much percent profit he gains?
         (a)  20                                  (b)  18
         (c)  25                                  (d)  15
Q8. Rajendra sells a radio in ` 510 and bears a loss of 15%. At what price should radio be sold to gain a profit of 15%?
         (a)  ` 600                             (b)  ` 660
         (c)  ` 620                             (d)  ` 690
Q9. On selling an article for ` 270 there is a gain of 12.5%. What is its cost price?
         (a)  ` 240                             (b)  ` 220
         (c)  ` 210                             (d)  ` 250
Q10.The profit earned after selling an article for ` 625 is the same as the loss incurred after selling the article for ` 435. What is the cost price of the article?
         (a)  ` 530                             (b)  ` 520

         (c)  ` 540                             (d)  ` 550


Answer  :
 1. (d) 2. (a) 3. (a) 4. (c) 5. (a) 6. (b) 7. (d) 8. (d) 9. (a) 10. (a)

Thanks
Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,1,CTET Eligibility Criteria 2018,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Profit and Loss)
CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Profit and Loss)
https://3.bp.blogspot.com/-TsHhSpYoHHA/WhwGykDGIMI/AAAAAAAAAhM/DQden7Dr8S8AFKUM07DZ5-ZlvMgUgE6UwCLcBGAs/s320/Mathematics-Quiz-Profit-Loss.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-TsHhSpYoHHA/WhwGykDGIMI/AAAAAAAAAhM/DQden7Dr8S8AFKUM07DZ5-ZlvMgUgE6UwCLcBGAs/s72-c/Mathematics-Quiz-Profit-Loss.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics_27.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics_27.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy