9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

CTET and KVS Exam Quiz on English

CTET and KVS Exam Quiz on English(Fill in the Blanks)

Directions: Select the most effective words from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

1.Herbert was _________ a poet of religion. He explains in his poems gods’ way to man.  
(a)Out-and-out     (b)Many  
(c)Part and parcel      (d)such  
 
2._______ is a previous case taken as an authoritative example for subsequent procedures or cases.  
(a)Precedent          (b)President  
(c)Precedence    (d)Practical   
 
3.Seeing his dead father in a movie, the little boy is thrilled because the sight brings his father to him, the mother, on the other hand, finds the scene ______ because it increases her grief hundredfold.  
(a)Thrilled           (b)unbearable  
(c)Enthusiastic          (d)unnecessary  
.  
4.Mrs. Laljee in her modest way _____ a little and slipped the chain inside her dress.  
(a)broken           (b)Pushed  
(c)Pressed             (d)flushed  

5.One day a gentleman walking along a busy road _____ his walking stick round and round in his hand, and trying to look important.  
(a)throwing          (b)moving  
(c)spinning            (d)rolling  



6._____ of youths and students were beaten and caned mercilessly by policemen in and around Hyderabad. 
(a)Thousand  (b)Thousands
(c)Two-thirds    (d)Billion  
 
7.His novels are very popular. They are being _____  into many languages. 
(a)recited  (b)transformed  
(c)sold            (d)translated

8.All the board members were present with the _____  of the treasurer. 
(a)Exception  (b)absence  
(c)Delay    (d)omission   

9.On ______ of his age he is ineligible for the examination.  
(a)reason  (b)basis  
(c)account    (d)purpose  

10. They work hard not because of the _____, but because of their inner urge.  
(a)desire  (b)drive  
(c)energy    (d)incentive  


Answer  :
 1. (a) 2. (c) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (b) 7. (d) 8. (a) 9. (c) 10. (d)

Thanks

Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,Blood Relation,2,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,ctet application form,1,CTET Coaching,2,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,1,DSSSB,187,DSSSB Coaching,6,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs online recruitment 2018,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,1,kvs teacher recruitment 2018,1,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on English(Fill in the Blanks)
CTET and KVS Exam Quiz on English(Fill in the Blanks)
https://4.bp.blogspot.com/-BZGjVZGgmpo/WiuSoUbnR4I/AAAAAAAAAuM/kTy7UXwqMyA6Ce0I-LmOb7SILr8YFgfdwCLcBGAs/s1600/CTET%2BEnglish%2BQuizCloze%2BTest%2B%25281%2529.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-BZGjVZGgmpo/WiuSoUbnR4I/AAAAAAAAAuM/kTy7UXwqMyA6Ce0I-LmOb7SILr8YFgfdwCLcBGAs/s72-c/CTET%2BEnglish%2BQuizCloze%2BTest%2B%25281%2529.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-english_9.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-english_9.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy