9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

English quiz for CTET and KVS Exam



Directions: In every question, a sentence has been given in Direct / Indirect form. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Indirect / Direct form.

1. “What did you eat for breakfast today ?” the doctor asked the patient.
(a) The doctor asked the patient whether he had eaten breakfast that day
(b) The doctor asked the patient what he had eaten for breakfast that day
(c) The doctor asked the patient whether he has eaten breakfast that day
(d) The doctor asked the patient whether he was eaten breakfast that day

2. “How cruel the boss is!” said the clerk.
(a) The clerk said that the boss was very cruel
(b) The clerk said that the boss is very cruel
(c) The clerk exclaimed that the boss was very cruel
(d) The clerk exclaimed that the boss is very cruel

3. “Please could you tell me the way ?” he said.
(a) He asked me please could I tell him the way
(b) He asked me to please tell him the way
(c) He requested me to tell him the way, please
(d) He requested me to tell him the way

4. “Please sit down,” he said.
(a) He asked her to sit down
(b) He said that she could sit down
(c) He told her that sit-down
(d) He said her to sit down

5. Keats wrote, “a thing of beauty is a joy forever”.
(a) Keats wrote that a thing of beauty is a joy forever
(b) Keats wrote that a thing of beauty was a joy forever
(c) A thing of beauty was a joy forever is written by Keats
(d) Keats has written that a beautiful thing is always joyful



6. He said, “At used to be a lovely, quiet street.”
(a) He said that it used to be a lovely, quiet street
(b) He pointed out that it had used to be a lovely, quiet street
(c) He said that there used to be a lovely, quiet street
(d) He inquired whether there was a lovely, quiet street

7. The Prime Minister said that no one would be allowed to disturb the peace.
(a) The Prime Minister said, “We shall not allow anyone to disturb the peace.”
(b) The Prime Minister said, “We would not allow no one to disturb the peace.”
(c) The Prime Minister said, “No one will disturb the peace.”
(d) The Prime Minister said, “No one can disturb the peace.”

8. The spectators said, “Bravo! Well done, players.”
(a) The spectators shouted that the players were doing very well
(b) The spectators exclaimed with joy that the players were doing very well
(c) The spectators applauded the players saying that they had done well
(d) The spectators applauded the players joyfully to do well

9. I said to my friend, “Good Morning. Let us go for a picnic today.”
(a) I told good morning to my friend and asked to go for a picnic that day
(b) I wished my friend good morning and proposed that we should go for a picnic that day
(c) I wished my friend good morning and proposed that should go for a picnic that day
(d) I told good morning to my friend and suggested to go for a picnic today

10. “How long does the journey take ?”, my co-passenger asked me.
(a) My co-passenger asked me how long does the journey take
(b) I asked my co-passenger how long the journey would take
(c) My co-passenger wanted to know how long the journey would take
(d) My co-passenger asked me how long the journey did take


Answer  :
 1. (b) 2. (c) 3. (d) 4. (b) 5. (a) 6. (b) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (c)

Thanks

Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,2,CTET Eligibility Criteria 2018,1,CTET Eligibility Criteria 2019,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,ctet syllabus 2019,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on English (Direct/Indirect Speech)
CTET and KVS Exam Quiz on English (Direct/Indirect Speech)
Attempt here quiz on English(Direct/Indirect Speech) for CTET, KVS and Other TET Exams
https://3.bp.blogspot.com/-5PfuK8nYhxY/WjtgYcotPlI/AAAAAAAAA1U/Uw1DtjqGNZwtctWuUqV47SQKGNecTfJiwCLcBGAs/s1600/CTET%2BEnglish%2BQuizCloze%2BTest%2B%25282%2529.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-5PfuK8nYhxY/WjtgYcotPlI/AAAAAAAAA1U/Uw1DtjqGNZwtctWuUqV47SQKGNecTfJiwCLcBGAs/s72-c/CTET%2BEnglish%2BQuizCloze%2BTest%2B%25282%2529.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/12/english-quiz-for-ctet-and-kvs-exam.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/english-quiz-for-ctet-and-kvs-exam.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy