9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

Mathematics Exam Quiz for CTET and KVS Exam

CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Speed & Time)

Dear Readers,

Mathematics is an important subject in CTET & KVS Exam. In any of teaching exam, Mathematics carries weightage of 22-25 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, KVS and Other TET Exams.

1. A man walks at the speed of 4 km/hrs and runs at the speed of 8 km/hrs. How much time will the man require to cover a distance of 24 km, if he completes half of his journey walking (12 km) and half of his journey running?  
(a) 3 hrs (b) 6 hrs
(c) 4.5hrs         (d) 5 hrs 

2.A student rides on a bicycle at 8 km/h and riches his school 2.5 minutes late. The next day he increases his speed to 10 km/h and reaches school 5 minutes early. How far is the school from his house? 
(a) 5/8 km (b) 8 km 
(c) 5 km (d) 10 km  

3.The speeds of A and B are in the ratio 3: 4. A takes 20 minutes more than B to reach a destination. At what time does A reach the destination?  
(a) 4/3 hrs (b) 2 hrs
(c) 8/3  hrs (d) 5/3 hrs 

4. Raman drove from home to a neighbouring town at the speed of 50 km/hrs. and on his returning journey, he drove at the speed of 45 km/hr and also took an hour longer to reach home. What distance did he cover each way?

(a) 450 km (b) 225 km 
(c) 900 km (d) 500 km 

5.A train is 125 m long. If the train takes 30 sec to cross a tree by the railway line, then the speed of the train is  
(a) 14 km/hrs (b) 15 km/hrs 
(c) 16 km/hrs (d) 12 km/hrs

6.A 250 m long train crosses a pole in 15 sec. What is its speed (in km/hrs)? 
(a) 90 (b) 45
(c) 70 (d) 60 

7.A 175 m long train crosses a 35m platform in 12 sec. What is the speed (in km/hr) of the train?   
(a) 42 (b) 64
(c) 63 (d) 59

8. Two trains 105 m and 90 m long, run at the speeds of 45 km/hr and 75 km/hr respectively, in opposite directions on parallel tracks. The time which they take to cross each other is 
(a) 8 sec (b) 6 sec
(c) 7 sec (d) 5 sec 

9. A train 110 m long passes a man, running at 6 km/hrs in the direction opposite to that of the train in 6 sec. The speed of the train is 
(a) 54 km/hrs (b) 72 km/hrs
(c) 60 km/hrs (d) 66 km/hrs

10. A 300 m long train crosses a platform in 39 sec while it crosses a single pole in 18 sec. What is the length of the platform?
(a) 320 m (b) 650 m 

(c) 350 m (d) Data inadequate 


 1. (c) 2. (c) 3. (a) 4. (a) 5. (b) 6. (d) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (c)

Thanks
Team Clear Ctet

Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,1,CTET Eligibility Criteria 2018,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Speed & Time)
CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Speed & Time)
https://3.bp.blogspot.com/-1OHROLCFPHk/WjzOx1YyloI/AAAAAAAAA3o/prDyBnfTg0oEKxmLPZfq-tvcdIUnWFVRQCLcBGAs/s1600/Mathematics-Percentage-Quiz%2B%25282%2529.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-1OHROLCFPHk/WjzOx1YyloI/AAAAAAAAA3o/prDyBnfTg0oEKxmLPZfq-tvcdIUnWFVRQCLcBGAs/s72-c/Mathematics-Percentage-Quiz%2B%25282%2529.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/12/mathematics-exam-quiz-for-ctet-and-kvs.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/mathematics-exam-quiz-for-ctet-and-kvs.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy