[TRENDING]$type=ticker$show=home$count=12$cols=1$cate=0

Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam

SHARE:

Follow Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam

Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam

Dear Readers,


English is an important subject in DSSSB Exam. In any of teaching exam, English carries weightage of 25-30 questions, with focused practice good marks can be fetch from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, DSSSB and KVS Exam.

1. To feel or express disapproval of something or someone
(a) declare         (b) deprive 
(b) depreciate (d) deprecate

2. One who pretends to be what he is not 
(a) crocodile   (b) flatterer 
(c) hypocrite (d) counterfeiter

3. A picture of a person or a thing drawn in such a highly exaggerated manner as to cause laughter 
(a) cartoon           (b) cacography
(c) cartography    (d) caricature

4. A small waterfall or group of waterfalls flowing down a rocky hill 
(a) hurricane        (b) stream 
(c) volcano           (d) cascade 

5. Fear of water 
(a) claustrophobia (b) hydrophobia 
(c) insomnia                 (d) obsession 

6. The art of making fireworks 
(a) chromatics   (b) numismatics 
(c) pyrotechnics (d) cosmetics 

7. Failing to discharge one’s duty 
(a) debacle          (b) dereliction 
(c) determination (d) deterrent 

8. Careful and through enquiry 
(a) investigation   (b) interview 
(c) examination   (d) exploration 

9. An appearance of objects often simulating the appearance of water  
(a) image (b) mirage 
(c) reflection (d) refraction 

10. The government by the nobility 
(a) bureaucracy (b) aristocracy 
(c) autocracy         (d) oligarchy 


Answer:

 1. (d) 2. (c) 3. (d) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (b) 8. (a) 9. (b) 10. (b)

Thanks

Team Clear Ctet

COMMENTS

Name

admit-card,10,Answer Key,4,answer-key,1,Child Development,23,Child Pedagogy,23,CTET,20,CTET QUIZ,32,CTET-2017,1,Cut Off,5,DSSSB,58,DSSSB Coaching,6,DSSSB Exam,2,DSSSB Teachers,5,DSSSB Teachers Selection,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English Grammar,3,English-Pedagogy,19,EVS Pedagogy,2,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,21,General Science-Biology,1,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Hindi,3,Imp-Tips,4,job alerts,1,KVS,11,Latest Article,6,Latest Articles,12,Latest-Articles,28,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,PGT,2,PRT,4,Quant Notes,4,Question Paper,1,Reasoning,2,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,Study Notes,22,Syllabus,18,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Vacancy,1,
ltr
item
CLEAR CTET: Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam
Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam
Follow Quiz on One Word Substitution for DSSSB Exam
https://3.bp.blogspot.com/-7JZJb2u-wFA/WcoGQYzJjSI/AAAAAAAAAaQ/8hLT9CDBnXA7lJV9QVMeWg3deU-PMrUKQCLcBGAs/s320/ONE%2BWORD%2BSUBSTITUTION%2BFOR%2BDSSSB.png
https://3.bp.blogspot.com/-7JZJb2u-wFA/WcoGQYzJjSI/AAAAAAAAAaQ/8hLT9CDBnXA7lJV9QVMeWg3deU-PMrUKQCLcBGAs/s72-c/ONE%2BWORD%2BSUBSTITUTION%2BFOR%2BDSSSB.png
CLEAR CTET
https://www.clearctet.com/2017/09/quiz-on-one-word-substitution-for-dsssb.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/09/quiz-on-one-word-substitution-for-dsssb.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy