9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

English Quiz on Spotting Errors based on Noun (02) for DSSSB Exam


Dear Readers,


English is an important subject in DSSSB Exam. In any of teaching exam, English carries weightage of 25-30 questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, DSSSB and KVS Exam.

Direction: (Q. Nos 1-10): The sentence given below, have three parts, indicated by (a), (b) and (c). Read each sentence to find out whether there is an error. If you find an error in any part [(a), (b) or (c)] of a sentence, indicate your response by blackening the letter related to that part in the answer sheet provided. If a sentence has no error, indicate by blacking the part (d), which stands for ‘No error’. (Ignore the error of punctuation, if any)

  1. It is not my business (a) / to give an advice to those (b) / who are not sensible enough to deal with their own problems (c) / No error (d)
  2. I don’t think (a) / it is your house (b) / It is someboy’s else (c) / No error (d)
  3. She misplaced her spectacle (a) / is now feeling (b) / great difficulty in studying (c) / No error (d)
  4. Arabian Nights are (a) / a collection of (b) / very interesting episodes of adventure (c) / No error (d)
  5. I hope to visit (a) / my uncle only next year (b) / during summer vacations (c) / No error (d)
  6. Ration has run out (a) / and the District Magistrate (b) / has been informed (c) / No error (d)
  7. The table’s wood (a) / is infested with mite (b) / and I am likely to dispose it off (c) / No error (d)
  8. To morale of the army (a) / was high because the news (b) / coming from the front are very encouraging (c) / No error (d)
  9. I can’t come to you now (a) / because a lot of works (b) / remains to be done (c) / No error (d)
  10. A farmer was leading oxes (a) / to his field for ploughing (b) / early in the morning (c) / No error (d)


Answer:

 1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (a)

Thanks

Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,Blood Relation,2,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,ctet application form,1,CTET Coaching,2,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,1,DSSSB,187,DSSSB Coaching,6,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs online recruitment 2018,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,1,kvs teacher recruitment 2018,1,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: English Quiz on Spotting Errors based on Noun (02) for DSSSB Exam
English Quiz on Spotting Errors based on Noun (02) for DSSSB Exam
https://2.bp.blogspot.com/-9U9zz2WnCvE/WdNO14Qsi-I/AAAAAAAAAjA/J4Sgt5MpWiUkQgB1hKRgJi0ejovUGSO1ACPcBGAYYCw/s320/Eng.Quiz%2Bon%2BSpot%2Berror%2Bfor%2BDSSSB.png
https://2.bp.blogspot.com/-9U9zz2WnCvE/WdNO14Qsi-I/AAAAAAAAAjA/J4Sgt5MpWiUkQgB1hKRgJi0ejovUGSO1ACPcBGAYYCw/s72-c/Eng.Quiz%2Bon%2BSpot%2Berror%2Bfor%2BDSSSB.png
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/10/english-quiz-on-spotting-errors-based_9.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/10/english-quiz-on-spotting-errors-based_9.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy