9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

Reasoning Quiz on Blood Relation for DSSSB Exam

1. A is sister of B. C is brother of D. If D is a sister of A, how is B related to D?
(a) Brother        (b) Brother or Sister
(c) Sister                (d) Data inadequate
(e) None of these

2. M is sister of D. D is brother of K. F is mother of M. How is K related to F?
(a) Son                   (b) Daughter
(c) Son or Daughter  (d) Data inadequate
(e) None of these

3. B is brother of D. D is sister of E. E is brother of F. How is F related to B?
(a) Brother                 (b) Sister
(c) Brother or Sister (d)Data inadequate
(e) None of these

4. B is the only child of only daughter of C’s  grandfather. How is C’s father related to B ?
(a) Maternal Uncle (b) Paternal Uncle
(c) Father          (d) Can’t be determined
(e) None of these

5. M is sister of D. R is brother of D. F is father of M and T is mother of R. How is D related to T?
(a) Brother          (b2) Son
(c) Daughter         (d)Data inadequate
(e) None of these

6. Pointing to Hari, Seema says. “He is the grandfather of my eldest son Mahesh. How is Hari related to Seema?
(a) Father         (b) Uncle
(c) Brother-in-law (d) Data inadequate
(e) None of these

7. Pointing to a girl, Mohan said, “She is the daughter of my grandfather’s only daughter-in-law”. How is Mohan related to that girl?
(a) Brother          (b) Uncle
(c) Cousin         (d) Can’t be determined
(e) None of these

8. A said to B that B’s mother was the mother-in-law of A’s mother. How is A’s mother related to B’s mother?
(a) Daughter-in-law (b) Mother-in-law
(c) Sister                         (d) Aunt
(e) Sister-in-law

9. Pointing to a woman in a photograph, a man says, “She is the only daughter of the mother-in-law of my only son.” How is that woman related to that man?
(a) Daughter                 (b) Wife
(c) Daughter-in-law (d) Mother
(e) Mother-in-law

10. Pointing to a woman in a photograph a man says, “She is the only daughter of my father’s only daughter-in-law.” How is that woman related to that man?
(a) Wife                         (b) Daughter
(c) Daughter-in-law (d) Sister
(e) Sister-in-law
Answer:

 1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (e) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (b)

Thanks

Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,1,CTET Eligibility Criteria 2018,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: Reasoning Quiz on Blood Relation for DSSSB Exam
Reasoning Quiz on Blood Relation for DSSSB Exam
https://3.bp.blogspot.com/-QGPv7n9pspQ/Wd8dudFUh0I/AAAAAAAAA6E/cNHRfwT0WvIM2uLOTK6hME-9AbDY8Nt9gCLcBGAs/s1600/Quiz%2Bon%2BBlood%2Brelation.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-QGPv7n9pspQ/Wd8dudFUh0I/AAAAAAAAA6E/cNHRfwT0WvIM2uLOTK6hME-9AbDY8Nt9gCLcBGAs/s72-c/Quiz%2Bon%2BBlood%2Brelation.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/10/quant-quiz-on-blood-relation-for-dsssb.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/10/quant-quiz-on-blood-relation-for-dsssb.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy