9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

Quant Quiz on Speed, Time and Distance for DSSSB Exam



1. The wheel of an engine 4 (2/7)  metres in circumference makes seven revolutions in 4 seconds. Find the speed of the train in km per hour.
(a) 27 
(b) 30 
(c) 33
(d) 36 
(e) None of these

2. A man takes 6 hrs 30 min in walking to a certain place and riding back. He would have gained 2 hrs 10 min by riding both ways. How long would he take to walk both ways?
(a) 8 hr 30 min 
(b) 8 hr 40 min 
(c) 8 hr 50 min
(d) 9 hr 
(e) None of these

3. A Train which travels at the uniform rate of 10 m a second leaves Madras for Arconum at 7 a.m. At what distance from Madras will it meet a train which leaves Arconum for Madras at 7.20 a.m., and travels one-third faster than the former does, the distance from Madras to Arcanum being 68 km?
(a) 40 
(b) 38 
(c) 36
(d) 34 
(e) None of these

4. A, B and C can walk at the rates of 3, 4 and 5 km an hour respectively. They start from Poona at 1, 2, 3 o’clock respectively. When B catches A, B sends him back with a message to C. When will C get the message?
(a) 5.15 
(b) 5.20 
(c) 5.30
(d) 6.00 
(e) None of these

5. Two men start together to walk a certain distance, one at  3 (3/4)  km an hour and the other at 3 km an hour. The former arrives half an hour before the latter. Find the distance.
(a) 7 km 
(b) 7.5 km 
(c) 8 km
(d) 8.5 km 
(e) None of these

6. A motor car does a journey in 10 hours, the first half at 21 km per hour, and the rest at 24 km per hour. Find the distance.
(a) 224 km 
(b) 234 km 
(c) 236 km
(d) 240 km 
(e) None of these

7. A person going from Pondicherry to Ootacamond travels 120 km by steamer, 450 km by rail and 60 km by horse transit. The journey occupies 13 hours 30 minutes, and the rate of the train is three times that of the horse transit and 1 1/2  times that of the steamer. Find the rate of the train.
(a) 30 km/hr 
(b) 60 km/hr 
(c) 80 km/hr
(d) 90 km/hr 
(e) None of these

8. How many seconds will a train 60 m in length, travelling at the rate of 42 km an hour, rate to pass another train 84 m long, proceeding in the same direction at the rate of 30 km an hour?
(a) 42
(b) 43.2 
(c) 45
(d) 50 
(e) None of these

9. A train 75 metres long overtook a person who was walking at the rate of 6 km an hour, and passed him in 7(1/2) seconds. Subsequently it overtook a second person, and passed him in 6 (3/4) seconds. At what rate was the second person travelling?
(a) 2 km/h 
(b) 3 km/h 
(c) 5 km/h
(d) 6 km/h 
(e) None of these

10. A train takes 5 seconds to pass an electric pole. If the length of the train is 120 metres, the time taken by it to cross a railway platform 180 metres long is _______ seconds.
(a) 12.5 
(b) 13.5 
(c) 14.5
(d) 15.5 
(e) None of these







Answer:

 1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (b) 6. (a) 7. (b) 8. (b) 9. (a) 10. (a)

Thanks

Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,1,CTET Eligibility Criteria 2018,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: Quant Quiz on Speed, Time and Distance for DSSSB Exam
Quant Quiz on Speed, Time and Distance for DSSSB Exam
https://3.bp.blogspot.com/-QjnOzWvuE3c/Wd3gwzq2jiI/AAAAAAAAA4Q/f-L0zAEhVDM9OgNBjvcF6mdbbor5Z59uACLcBGAs/s1600/Quiz%2Bon%2BCTET.png
https://3.bp.blogspot.com/-QjnOzWvuE3c/Wd3gwzq2jiI/AAAAAAAAA4Q/f-L0zAEhVDM9OgNBjvcF6mdbbor5Z59uACLcBGAs/s72-c/Quiz%2Bon%2BCTET.png
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/10/quant-quiz-on-speed-time-and-distance.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/10/quant-quiz-on-speed-time-and-distance.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy