9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0


CTET and KVS Exam Quiz

Dear Readers,

English is an important subject in CTET & KVS Exam. In any of teaching exam, English carries weightage of 22-25 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, KVS and Other TET Exams.

Directions: In these questions, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of four alternatives suggested below, select the one which best expresses the same sentence in Passive /Active Voice.

1. Women like men to flatter them.
         (a)  Men are liked by women to flatter them.
         (b)  Women like to be flattered by men
         (c)  Women like that men should flatter them
         (d)  Women are liked to be flattered by men

2.  Look at the poll result-do they inspire hope?
         (a)  Let the poll results be looked-is hope inspired by them?
         (b)  Let the poll results be looked at- has hope been inspired by them?
         (c)  Let the poll results be looked at- is hope being inspired by them?
         (d)  Let the poll results be looked at is hope inspired by them?

 3.   It is your duty to make tea at eleven O’clock.
         (a)  You are asked to make tea at eleven O’clock
         (b)  You are required to make tea at eleven O’clock.
         (c)  You are supposed to make tea at eleven O’clock.
         (d)  Tea is to be made by you at eleven O’clock.

  4.   Has a dog ever bitten you?
         (a)  Have you ever been bitten by a day?
         (b)  Have you ever bites you?
         (c)  You are bitten by a dog
         (d)  Have you ever been bitten by a dog?

   5.   I saw him leaving the house
         (a)  Leaving the house he was seen by me
         (b)  He was seen leaving the house by me
         (c)  He had been seen leaving the house
         (d)  He was seen to be leaving the house


   6.   How can anyone do this?
         (a)  This can be done by anyone.
         (b)  This could be done by anyone.
         (c)  How can this be done by anyone?
         (d)  How was this done by anyone?

   7.  It is time to take tea.
         (a)  It was time that tea was taken
         (b)  It is time for tea to be taken
         (c)  It is time that tea should be taken
         (d)  It is time tea had been taken

   8 The members should adhere to all the decisions.
         (a)  All the decisions adhered to the members
         (b)  All the decisions should be adhered to by all the members
         (c)  All the decisions should be adhered to by the members
         (d)  All should adhere to the decisions of the members

   9.  Has someone made all the necessary arrangements?
         (a)  Has all the necessary arrangements been made by someone?
         (b)  Have the necessary arrangements been all made by someone?
         (c)  Have all the necessary arrangements been made by someone?
         (d)  All the necessary arrangements have been made by some?

10.  Why did you not agree to my proposal?
         (a)  Why was my proposal not agreed to?
         (b)  Why was my proposal not agreed by you?
         (c)  Why my proposal not agreed by you?

         (d)  Why was my proposal not agreed to by you?

Answer  :

 1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (b) 5. (b) 6. (c) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (d)

Thanks


Team Clear Ctet
Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,1,CTET Eligibility Criteria 2018,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on English (Active and Passive Voice)
CTET and KVS Exam Quiz on English (Active and Passive Voice)
https://3.bp.blogspot.com/-yDaVILbw2hk/Wg12jpLFZlI/AAAAAAAAAZQ/Gw-146bP5a0ltPpetRucoQlsusn3MezHwCLcBGAs/s1600/images.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-yDaVILbw2hk/Wg12jpLFZlI/AAAAAAAAAZQ/Gw-146bP5a0ltPpetRucoQlsusn3MezHwCLcBGAs/s72-c/images.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-english.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-english.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy