[TRENDING]$type=ticker$show=home$count=12$cols=1$cate=0

CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics (Number System)

SHARE:

Attempt here quiz on Mathematics( Number System) for CTET, KVS and Other TET Exams.

CTET and KVS Exam Quiz

Dear Readers,

Mathematics is an important subject in CTET & KVS Exam. In any of teaching exam, Mathematics carries weightage of 22-25 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, KVS and Other TET Exams.

1. Find the total number of factors of 500?
         (a)  10                                  (b)  11
         (c)  12                                  (d)  13

2.  Find the sum of the total number of factors of 300?
         (a)  641                                (b)  868
         (c)  631                                (d)  551

3.  What minimum number should be put in place of * in number 345*67 so that the number will completely divisible by 3?
         (a)  1                                    (b)  3
         (c)  2                                   (d)  0

4.  What minimum number should be put in place of * in number 5*4875 so that the number will completely divisible by 9?
         (a)  7                                    (b)  6
         (c)  8                                   (d)  5

5.  When half of a number is increased by 15, the result is 39. The sum of digits of the original number is
         (a)  6                                    (b)  7
         (c)  9                                   (d)  12

6.  Which of the following number divides 9361 without any remainder?
         (a)  19                                  (b)  17
         (c)  13                                  (d)  11

7. Find the unit digit of (324)467.
         (a)  2                                    (b)  3
         (c)  4                                   (d)  6

8.  Find the unit digit of (325)467 x(423)546 + (454)21.
         (a)  8                                    (b)  9
         (c)  7                                   (d)  6

9.  Sum of a number of two digits and the number obtained by reversing the digits of the first number is 110. If the difference of the digits is 4, then the number is-
         (a)  51                                  (b)  62
         (c)  84                                  (d)  73

10. In a two digits number, the digit in ten’s place exceeds the digit in unit’s place by 4. The sum of the digits is  1/7 of the number, then the digit at the unit’s place is.
         (a)  5                                    (b)  4
         (c)  3                                   (d)  6
Answer  :
 1. (c) 2. (b) 3. (d) 4. (a) 5. (d) 6. (d) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (b)

Thanks

Team Clear Ctet

COMMENTS

Name

admit-card,10,Answer Key,4,answer-key,1,Child Development,23,Child Pedagogy,23,CTET,20,CTET Coaching,1,ctet coaching centre Delhi,1,ctet coaching in Delhi,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,CTET-2017,1,Cut Off,5,DSSSB,58,DSSSB Coaching,6,DSSSB Exam,2,DSSSB Teachers,5,DSSSB Teachers Selection,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English Grammar,3,English-Pedagogy,19,EVS Pedagogy,2,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,21,General Science-Biology,1,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Hindi,3,Imp-Tips,4,job alerts,1,KVS,11,kvs online recruitment 2018,1,kvs teacher recruitment 2018,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Article,6,Latest Articles,12,Latest-Articles,28,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,PGT,2,PRT,4,Quant Notes,4,Question Paper,1,Reasoning,2,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,Study Notes,22,Syllabus,18,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Vacancy,1,
ltr
item
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics (Number System)
CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics (Number System)
Attempt here quiz on Mathematics( Number System) for CTET, KVS and Other TET Exams.
https://3.bp.blogspot.com/-lbtWZJiyqqw/Wg7L2SCv1nI/AAAAAAAAAaQ/4I2QiIh5xH4YSN6HXUeT_HJuJM4B0d0-gCLcBGAs/s320/maths%2B%2B6.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-lbtWZJiyqqw/Wg7L2SCv1nI/AAAAAAAAAaQ/4I2QiIh5xH4YSN6HXUeT_HJuJM4B0d0-gCLcBGAs/s72-c/maths%2B%2B6.jpg
DSSSB, CTET & KVS Exam Preparation | Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/11/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy