9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics

Dear Readers,
Mathematics is an important subject in CTET & KVS Exam. In any of teaching exam, Mathematics carries weightage of 22-25 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET, KVS and Other TET Exams.

1.The total number of students in a school is 5600 out of which 60% are boys, what is the total number of girls in this school?
(a) 2240 (b) 3360
(c) 2860 (d) None of these

2.It is known that 6% of the mangoes are rotten. If the number of rotten mangoes is 54, then the total number of mangoes is -
(a) 900           (b) 950
(c) 1010 (d) 1040

3.Income of A is greater than the income of B by 25%, the income of B is how many percents lesser than that of A? 
(a) 25 (b) 30
(c) 20 (d) 22

4.A’s salary is 50% more than that of B. How much percent is B’s salary less than that of A? 
(a) 50 (b) 33.33 
(c) 45 (d) 66.67

5.A student scores 55% marks in 8 papers of 100 marks each. He scores 15% of his total marks in English. How much does he score in English? 
(a) 55 (b) 66
(c) 77 (d) 44

6.A student has to secure minimum 35% marks to pass in an examination. If he gets 200 marks and fails by 10 marks, then the maximum mark is
(a) 300 (b) 400
(c) 500 (d) 600

7.A sum of Rs. 817 is divided among A, B and C such that A receives 25% more than ‘B’ and ‘B’ receives 25% less than ‘C’. What is the A’s share in the amount? 
(a) Rs. 228 (b) Rs. 247
(c) Rs. 285 (d) Rs. 304

8.In an election between two candidates, one got 52% of total valid votes. 25% of the total votes were invalid. The total number of votes was 8400. How many valid votes did the other person get? 
(a) 3276 (b) 3196
(c) 3024 (d) cannot be determined 

9.In a class of 60 students and 6 teachers, each student got sweets that are 20% of the total number of students and each teacher got sweets that are 25% of the total number of students. How many sweets were there? 
(a) 875 (b) 840
(c) 810 (d) 860

10.720 sweets were distributed equally among children in such a way that the number of sweets received by each child is 20% of the total number of children. How many sweets did each child receive? 
(a) 8 (b) 10
(c) 9 (d) 12


Answer  :
 1. (a) 2. (a) 3. (c) 4. (b) 5. (b) 6. (d) 7. (c) 8. (c) 9. (c) 10. (d)

Thanks
Team Clear Ctet

Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,2,CTET Eligibility Criteria 2018,1,CTET Eligibility Criteria 2019,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,ctet syllabus 2019,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
DSSSB Coaching in Delhi | CTET Coaching in South Delhi | KVS Coaching in East Delhi - Clear CTET: CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Percentage)
CTET and KVS Exam Quiz on Mathematics(Percentage)
Attempt here quiz on Mathematics (Percentage) for CTET, KVS and Other TET Exams.
https://4.bp.blogspot.com/-7lvafJDz0bY/WiUnPgqVxpI/AAAAAAAAAoo/3Ja4eKaVvuMtAMCKXdAZwK3WTjl3dDRyACLcBGAs/s1600/Mathematics-Percentage-Quiz.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-7lvafJDz0bY/WiUnPgqVxpI/AAAAAAAAAoo/3Ja4eKaVvuMtAMCKXdAZwK3WTjl3dDRyACLcBGAs/s72-c/Mathematics-Percentage-Quiz.jpg
DSSSB Coaching in Delhi | CTET Coaching in South Delhi | KVS Coaching in East Delhi - Clear CTET
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-and-kvs-exam-quiz-on-mathematics.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy