[TRENDING]$type=ticker$show=home$count=12$cols=1$cate=0

CTET Exam Quiz on SST (Social Science)-02

SHARE:

Attempt here quiz on SST for CTET and Other TET Exams.

CTET Exam Quiz on SST

CTET Exam Quiz on SST-02
Dear Readers,

SST is an important subject in CTET & Other TET Exam. In any of teaching exam, SST carries weightage of 35-40 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET and Other TET Exams.


1.Which of the following two gases make the bulk of atmosphere?
(a).Hydrogen & Oxygen
(b).Carbon dioxide & Oxygen
(c).Nitrogen & Oxygen
(d).Oxygen & Helium

2.Which layer of the earth’s atmosphere is most helpful for radio transmission?
(a).Radiosphere (b).Thermosphere
(c).Stratosphere (d).Wave sphere

3.When is the time in new york is 10A.M.What shall be the time in NewDelhi?
(a).8:30 P.M. (b).8:30 A.M.
(c).6:30 P.M. (d).4:30 P.M.

4.The crucial role in upholding fundamental rights is played by the
(a).Judiciary (b).Lower courts
(c).High court (d).Supreme court

5.Manali–leh highway crosses how many passes?
(a).4                  (b).1
(c).2                  (d).None

6.The Sahara desert touches how many countries?
(a).7                    (b).9
(c).11            (d).13

7.What is the longitude value of Prime Meridian?
(a).360°          (b).0°
(c).180°          (d).90°

8.Which of the following is not a natural satellite?
(a).Moon         (b).Charon
(c).Demos (d).Aryabhatta

9.Which of the following is an artificial satellite?
(a).INSAT (b).Triton
(c).Demos (d).Moon

10.Which of the following is a greenhouse gas?
(a).Methane (b).Oxygen

(c).Nitrogen (d).Hydrogen
Answer :
 1. (c) 2. (b) 3. (a) 4. (d) 5. (a) 6. (c) 7. (b) 8. (d) 9. (a) 10. (a)
Thanks

Team Clear Ctet

COMMENTS

Name

admit-card,10,Answer Key,4,answer-key,1,Child Development,23,Child Pedagogy,23,CTET,20,CTET QUIZ,32,CTET-2017,1,Cut Off,5,DSSSB,58,DSSSB Coaching,6,DSSSB Exam,2,DSSSB Teachers,5,DSSSB Teachers Selection,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English Grammar,3,English-Pedagogy,19,EVS Pedagogy,2,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,21,General Science-Biology,1,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Hindi,3,Imp-Tips,4,job alerts,1,KVS,11,Latest Article,6,Latest Articles,12,Latest-Articles,28,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,PGT,2,PRT,4,Quant Notes,4,Question Paper,1,Reasoning,2,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,Study Notes,22,Syllabus,18,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Vacancy,1,
ltr
item
CLEAR CTET: CTET Exam Quiz on SST (Social Science)-02
CTET Exam Quiz on SST (Social Science)-02
Attempt here quiz on SST for CTET and Other TET Exams.
https://3.bp.blogspot.com/-eBrRR2eUHxY/WiaQOEicIfI/AAAAAAAAAp4/WsVLUY5melcmCOwguSRKNU-h7zTG4QDRgCLcBGAs/s1600/CTET%2Bquiz%2BSocial%2BSCience%2Bclearexam.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-eBrRR2eUHxY/WiaQOEicIfI/AAAAAAAAAp4/WsVLUY5melcmCOwguSRKNU-h7zTG4QDRgCLcBGAs/s72-c/CTET%2Bquiz%2BSocial%2BSCience%2Bclearexam.jpg
CLEAR CTET
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-exam-quiz-on-sst.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-exam-quiz-on-sst.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy