9394949438

[LATEST]$type=sticky$show=home$rm=0$va=0$count=4$va=0

CTET Exam Quiz on Science

Dear Readers,

Science is an important subject in CTET & Other TET Exams. In any of teaching exam, Science carries weightage of 18-20 %  of questions, with focused practice good marks can be fetched from this section. These questions are very important in achieving your success in CTET and Other TET Exams.

1. The mode of nutrition in which animals can make their own food is called
(a). mutualistic nutrition.
(b). heterotrophic nutrition.
(c). autotrophic nutrition.
(d). saprozoic nutrition.

2. In addition to sunlight, what else is required for photosynthesis to take place?
(a). Sugar and Water
(b). Water and oxygen
(c). Carbon Dioxide and Water
(d). Oxygen and carbon dioxide

3. The products of photosynthesis are
(a). sugar and oxygen.
(b). sugar and water.
(c). water and carbon dioxide.
(d). sugar and carbon dioxide.

4. The plant which traps and feeds on insects is
(a). rhizobium. (b). cuscuta.
(c). pitcher plant. (d). rose.

5. Plants take carbon dioxide from the atmosphere mainly through their
(a). roots. (b). stem.
(c). flowers. (d). leaves.

6. Solid waste leaves the body through the rectum than the anus. Liquid waste leaves the body after passing through the
(a). kidneys and bladder.
(b). blood vessels and lungs.
(c). large intestine and bowel.
(d). small intestine and large intestine.

7. What do carnivorous plants eat?
(a). Dead ants (b). Arachnids and insects
(c). Flowers         (d). Worms

8. Choose the correct option from the following: Which part of the plant gets carbon dioxide from the air for photosynthesis.
(a). Root hair         (b). Stomata
(c). Leaf veins (d). Sepals

9. Fat is completely digested in the
(a). stomach.                 (b). Mouth.
(c). small intestine. (d). large intestine.

10. Which one of these statements is FALSE about carnivorous plants?
(a). They can only be found in the wild.
(b). They prey produces its nitrogen.
(c). Have both autotrophic and heterotrophic mode of nutrition.
(d). They are not dangerous to humans.


Answer:
 1. (c) 2. (c) 3. (a) 4. (c) 5. (d) 6. (a) 7. (b) 8. (b) 9. (c) 10. (a)

Thanks
Team Clear Ctet

Want to Know More
Please fill in the details below:

INNER POST ADS

Name

admit-card,10,Allegation,1,Alphabetical Series,3,Anagrams,1,Analogies,3,Answer Key,4,answer-key,1,Average,1,best ctet coaching in delhi,1,Blood Relation,2,cbse ctet admit card,1,CDP,33,Child Development,39,Child Development Pedagogy,33,Child Pedagogy,39,Cistern,1,Clock Calendar,4,Cloze Test,7,Coding Decoding,3,Compound Interest,1,CTET,325,Ctet application,1,ctet application form,1,CTET Application Form 2018,1,ctet application form last date,1,CTET Coaching,3,ctet coaching centre delhi,1,ctet coaching in delhi,1,CTET Coaching in Dwarka,1,CTET Coaching in New Seemapuri,1,ctet coaching institute in delhi,1,Ctet eligibility,2,CTET Eligibility Criteria 2018,1,CTET Eligibility Criteria 2019,1,ctet exam admit card,1,ctet exam study material,1,ctet examination pattern,1,ctet hall ticket,1,CTET Preparation,1,ctet preparation books,1,ctet previous paper,1,ctet previous year solved paper,1,CTET Question Papers,1,CTET QUIZ,32,ctet study material,1,ctet study material for maths and science,2,ctet study material in english,1,ctet syllabus 2018,1,ctet syllabus 2019,1,CTET-2017,1,Cut Off,5,Data Interpretation,1,Development Process,1,Dice Test,1,Direction Sense Test,2,Distance,1,Download kvs Syllabus,2,DSSSB,187,DSSSB Admit card,1,dsssb admit card 2018,1,dsssb admit card download,1,DSSSB Coaching,6,dsssb eligibility criteria,1,DSSSB Exam,2,dsssb exam syllabus,1,dsssb pgt eligibility list,1,dsssb study material,1,dsssb study material pdf,1,DSSSB Teachers,5,dsssb teachers eligibility criteria,1,DSSSB Teachers Selection,1,Education,1,Educational Psychology,5,Eligibility,1,English,24,English Grammar,3,English Pedagogy,10,English-Pedagogy,19,Environment,1,EVS Pedagogy,12,EVS-Pedagogy,6,EXAM,1,Exams,3,Featured,8,Forgetting,1,General Science-Biology,1,Geometry,1,Grammar,2,Guest Teachers,1,Hall Ticket,1,Heights & Distance,1,Heredity,1,Hindi,3,how to prepare for ctet 2018,1,Idioms,3,Imp-Tips,4,Intelligence,1,job alerts,1,Jumbled Sentences,2,KVS,93,kvs dass exam date 2018,1,kvs exam pattern for pgt english,1,kvs latest updates,1,kvs online recruitment 2018,1,KVS syllabus,1,kvs syllabus 2019,1,kvs syllabus pgt hindi,1,kvs syllabus primary teacher,2,kvs teacher recruitment 2018,2,kvs tgt maths syllabus,1,kvs tgt pgt recruitment 2018,1,Latest Articles,150,Latest-Articles,1,Learning,1,Maths Pedagogy,10,Memory,1,Mensuration,1,Mixture,1,Mock test,33,MOCK TEST-DSSSB QUIZ,1,Motivation,1,NCF,104,Notification,21,Notifications,1,Number Puzzle,2,Number Series,3,Number System,1,Other Pedagogy,5,Partnership,1,Percentage,1,Permutation Combination,1,Personality,1,PGT,2,Pipes,1,Probability,1,Profit Loss,1,Progression,1,PRT,4,Psychology,2,Quant,17,Quant Notes,4,Quantitative Aptitude,17,Question Paper,1,Quiz,116,Ratio Proportion,1,Reasoning,30,Religious-Social,1,Results,8,Revision of the Day,15,Science Pedagogy,10,Seating Arrangement,3,Simple Interest,1,Speed,1,Spelling,3,SST Pedagogy,10,SST- Geography,12,SST-Civics and Economics,12,SST-History,27,study material for dsssb exam,1,Study Notes,79,Syllabus,18,Syllogism,2,Teachers Vacancies,2,TGT,1,Time,1,Vacancy,1,Venn Diagram,3,Verbal Ability,24,Vocabulary,3,Work,1,
ltr
item
Clear CTET - Coaching Institute for CTET, DSSSB and KVS: CTET Exam Quiz on Science-03
CTET Exam Quiz on Science-03
Attempt here quiz on Science for CTET, Other TET Exams.
https://2.bp.blogspot.com/-isR64floLbE/WhVMwMWmwaI/AAAAAAAAAcc/2mS0acqoF2AfqLhZZs85-WU6tRCB3CoCgCLcBGAs/s1600/CTET%2BQuiz%2BScience.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-isR64floLbE/WhVMwMWmwaI/AAAAAAAAAcc/2mS0acqoF2AfqLhZZs85-WU6tRCB3CoCgCLcBGAs/s72-c/CTET%2BQuiz%2BScience.jpg
Clear CTET - Coaching Institute for CTET, DSSSB and KVS
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-exam-quiz-on-science.html
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/
https://www.clearctet.com/2017/12/ctet-exam-quiz-on-science.html
true
5140436504468951946
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy